Meer resultaten voor deze blog of dit blog

   
 
deze blog of dit blog
 
Is het de blog of het blog? Het antwoord zal je verbazen!
Wat is de juiste schrijfwijze? Voordat ik de blogpagina kon inrichten, moest ik even nazoeken of het nou de blog of het blog was. Deze blog of dit blog. Toch wel verwarrend, en volgens mij was ik ze allebei wel eens tegengekomen.
Is het de blog of het blog, deze blog of dit blog? Ik heb een vraag 2018.
7 juli 2010. Nederlanders gebruiken het woord weblog en Vlamingen blog. Het blog of de blog en bijgevolg deze of dit blog? Blog is een leenwoord uit het Engels, waar het zowel in zijn volle vorm weblog als in zijn verkorte vorm blog voorkomt.
Het geslacht van blog Nltaal.
Vraag van Edgar Leeman uit Den Haag: is. het de blog of het blog? Blog, een afkorting van. weblog, is een webpagina van het soort dat u nu aan het lezen bent. Het woord komt uit het Engels. Dit zorgt voor een probleem.
Is het de blog of het blog? En wat maakt dat uit?
Wie zelf zijn blogs schrijft, heeft het vast al eens meegemaakt: twijfel rondom de schrijfwijze van bepaalde vaak van oorsprong Engelse woorden. Is het dit blog of deze blog? De ebook of het ebook? De white paper of het white paper?
Dit of deze blog? Van taal en de dingen die voorbijkomen.
Website van TaalGewoon. Dit of deze blog? Een van de eerste taaldingen die voorbijkomen als je met bloggen begint, is de vraag of blog mannelijk, vrouwelijk of onzijdig is. Is het een de-woord of een het-woord? Het Engels helpt daar niet bij, want daar is alles the.
woordgeslacht Engelse woorden Genootschap Onze Taal Onze Taal.
U bent vrij in uw keuze voor de of het weblog; bedenk daarbij wel dat deze keuze ook invloed heeft op de verbuiging van bijvoeglijke naamwoorden. Bij de-woorden verbuigen we die altijd: de rode trui, een rode trui en die rode trui, en dus ook: de nieuwe weblog, een nieuwe weblog en die nieuwe weblog.
blog: de blog / het blog taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Als u de blog zegt, zegt u ook die/deze blog, elke blog, onze blog en krijgt een bijvoeglijk naamwoord altijd een buigings e: de leuke blog, een leuke blog, leuke blog. Als u het blog zegt, zegt u ook dit/dat blog, elk blog, ons blog en krijgt een bijvoeglijk naamwoord geen buigings e na bijvoorbeeld een en elk: een leuk blog, elk leuk blog, leuk blog.
Deze of dit blog Welklidwoord.nl.
Deze of dit blog. Beide aanwijzend voornaamwoorden zijn mogelijk. Ook mogelijk de en het blog of die en dat blog. Oefening van de dag. De Nederlandse taal goed onder de knie krijgen? Oefen dan elke dag de lidwoorden. Wij sturen elke dag om 7.15 een e-mail met de link naar de oefening van de dag.
Is het de blog of het blog? Blog Chick.
Sommige bloggers gebruiken de als lidwoord en sommige het, maar het is dus allebei juist. Toen ik dit jaren geleden voor het eerst las was ik lichtelijk verbaasd. Het woord blog kan in het Nederlands zowel een mannelijk de-woord zijn als een het-woord, zonder enig betekenisverschil. Je kunt dus helemaal zelf bepalen of je liever de of het gebruikt.
De of het blog Taalzeker.
Er zijn mensen die zweren bij het blog of het weblog, omdat het afkomstig zou zijn van logboek, dat een het-woord is. Aangezien er geen boek meer te bekennen is in het woord blog, volg ik liever de massa: de blog heeft 49.600.000 hits op Google, het blog slechts 750.000.

Contacteer ons