Op zoek naar het blog of de blog?

   
 
het blog of de blog
 
Weblog Wikipedia.
Onder de winnaars waren er nieuwe blogs zoals alledagenhonger.be, joliette.be en coffeeklatch.be, maar ook bekendere blogs zoals gentblogt.be en defilmblog.be. 14 Het Franstalige zustertijdschrift Le Vif Weekend organiseerde tegelijkertijd een gelijkaardige verkiezing van Franstalige blogs. In Vlaanderen is de grootste blogsite bloggen.be. Zie ook bewerken. Contentmanagementsysteem CMS inhoudsbeheersysteem. Windows Live Spaces. Bronnen, noten en/of referenties. Een internetarchieflink is hier te zien: DAILY wacko Maandag 1 december 1997 Editie 6.92XX-1. DAILY wacko 1 december 1997 Gearchiveerd op 3 oktober 2002. Reijnders, Maarten 20-08-2001 E-zine Daily Wacko is niet meer, Webwereld.nl. Meeuwsen, Frank 24-08-2010 Bruna Uitgevers B.V. Problemen" bij migratie van Weblog.nl" Jeroen Mirck. en Trends over RSS. Sites die Nederland veranderden, nrc.next, 22 augustus 2006. hyped.nl: Weblog Top 30.
De of het blog Taalzeker.
Er zijn mensen die zweren bij het blog of het weblog, omdat het afkomstig zou zijn van logboek, dat een het-woord is. Aangezien er geen boek meer te bekennen is in het woord blog, volg ik liever de massa: de blog heeft 49.600.000 hits op Google, het blog slechts 750.000.
Is het de blog of het blog? Het antwoord zal je verbazen!
Wat is de juiste schrijfwijze? Voordat ik de blogpagina kon inrichten, moest ik even nazoeken of het nou de blog of het blog was. Deze blog of dit blog. Toch wel verwarrend, en volgens mij was ik ze allebei wel eens tegengekomen.
blog: de blog / het blog taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Als u de blog zegt, zegt u ook die/deze blog, elke blog, onze blog en krijgt een bijvoeglijk naamwoord altijd een buigings e: de leuke blog, een leuke blog, leuke blog. Als u het blog zegt, zegt u ook dit/dat blog, elk blog, ons blog en krijgt een bijvoeglijk naamwoord geen buigings e na bijvoorbeeld een en elk: een leuk blog, elk leuk blog, leuk blog.
Ons of onze blog Welklidwoord.nl.
woordgeslacht Engelse woorden Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Woordgeslacht Engelse woorden. Is het de weblog of het weblog? Het is allebei juist. Het Engelse leenwoord weblog kan zowel het lidwoord de als het lidwoord het krijgen. De weblog en het weblog lijken ook ongeveer even gebruikelijk te zijn.
Het geslacht van blog Nltaal.
Vraag van Edgar Leeman uit Den Haag: is. het de blog of het blog? Blog, een afkorting van. weblog, is een webpagina van het soort dat u nu aan het lezen bent. Het woord komt uit het Engels. Dit zorgt voor een probleem.
Is het de blog of het blog? En wat maakt dat uit?
Wie zelf zijn blogs schrijft, heeft het vast al eens meegemaakt: twijfel rondom de schrijfwijze van bepaalde vaak van oorsprong Engelse woorden. Is het dit blog of deze blog? De ebook of het ebook? De white paper of het white paper?
De of het blog? Welk lidwoord.
Elke dag een e-mail ontvangen met de oefening? Bekijk hier de betekenis van blog. Meervoud: bloggen, blog. Deutsch: Blog Bekijk of het der of die Blog is. Fran├žais: Blog Bekijk of het Le o La Blog is. Jou of jouw: jouw blog.
Is het de blog of het blog? Blog Chick.
Sommige bloggers gebruiken de als lidwoord en sommige het, maar het is dus allebei juist. Toen ik dit jaren geleden voor het eerst las was ik lichtelijk verbaasd. Het woord blog kan in het Nederlands zowel een mannelijk de-woord zijn als een het-woord, zonder enig betekenisverschil. Je kunt dus helemaal zelf bepalen of je liever de of het gebruikt.

Contacteer ons